По време на валутната търговия във вторник сутринта щатският долар е

...
По време на валутната търговия във вторник сутринта щатският долар е
Коментари Харесай

Доларът поскъпва към еврото, леко спада спрямо паунда

По време на валутната търговия във вторник сутринта щатският $ е постоянен по отношение на еврото, поевтинявайки леко по отношение на йената и лирата стерлинг.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден губи 0,01% от цената си, а по-широкият WSJ Dollar Index - 0,04%.

Общата европейска валута се търгува на пазара към 10 часа българско време при курс $0,9859 за едно евро спрямо $0,9874 за евро при затварянето на сесията в понеделник.

По отношение на японската валута американската поевтинява през днешния ден до 148,90 йени за един $ против 149,01 йени за $ в края на вчерашната валутна търговия.

В същото време английската лира стерлинг нараства до 1,1284 $ за едни паунд от 1,1278 $ за паунд ден по-рано.

Известно намаляване на $ се улеснява от възходящите упования, че системата на Федералния запас (Фед) ще забави темпото на повишение на главния лихвен % през декември, поради сигналите за утежняване на обстановката в стопанската система.

Консолидираният показател на бизнес интензивността в Съединени американски щати, изчисляван от S&P Global, падна през октомври до 47,3 пункта от 49,5 пункта месец по-рано. Стойност на показателя под 50 пункта демонстрира спад в интензивността.

Президентът на Федералната аварийна банка на Сан Франциско, Мери Дейли сподели предишния петък, че централната банка на Съединени американски щати, съгласно нея, би трябвало да стартира да разисква въпроса за закъснение темпото на повишението на лихвите.

Това е значимо, защото Федералният запас не желае да стяга прекалено много паричната се политика, тъкмо както не желае повишението на лихвите да е незадоволително, с цел да овладее инфлацията, сподели Дейли.

Вчера доларът загуби 0,1% по отношение на еврото и добави надлежно 0,2% и 0,9% по отношение на паунда и йената.

Обменният курс на китайската валута по отношение на $ във вторник падна до най-малко от 2007 година - 7,3084 юана за $1, откакто Народната банка на Китай (PBOC, централната банка на страната) дефинира референтния курс на най-ниското равнище от 14 години.

Офшорният юан (търгуван в Хонконг) падна по време на търговията до ново рекордно ниско равнище от 7,3621 юана за един $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР